Знищили всі роботи, обписали стіни "Слава Україні!", "Рупор Москви", "Сепари": В Києві розтрощили виставку художника Давида Чичкана (фото, відео)

Погром експозиції тривав близько 5 хвилин. Наряд поліції приїхав лише через 40 хвилин, коли нападники давно зникли, й відмовився їх переслідувати.

Фото:http://life.pravda.com.ua/

7 лютого, близько 18.00, невідомі в масках розгромили виставку українського художника Давида Чичкана "Втрачені можливості", яка тривала в Центрі візуальної культури в Києві.Про це пише Життя.Українська правда, передають Патріоти України.

Понад 10 осіб ввірвалися в приміщення ЦВК, побили охоронця, знищили роботи й втекли.

"Ми відкрили виставку, як і було заплановано, о 14-й, – розповіла співробітниця ЦВК, яка попросила не називати її імені. – Одразу помітили "скаута", що явно прийшов на розвідку й зрозуміли, що можливий напад. Ми викликали охоронця й зачинили виставку зсередини. Відчиняли лише для відвідувачів, яких по одному пускав охоронець".

За 10 хвилин 18-та охоронець пішов відчиняти двері для чергового відвідувача, говорить співробітниця ЦВК. За її словами, раптом на виставку ввірвалося близько 15 осіб із закритими обличчями, серед них і дівчата, й почали нищити роботи.

Три співробітниці Центру зачинилися в офісі й викликали Національну поліцію. Наряд приїхав лише через 40 хвилин, коли нападники давно зникли, й відмовився їх переслідувати.

Погром експозиції тривав близько 5 хвилин. За цей час невідомі в масках завдали тілесних ушкоджень охоронцеві, який намагався чинити опір. Знищили всі роботи, обписали стіни графіті "Слава Україні!", "Рупор Москви", "Сепари" тощо, проломили стіни, пошкодили радіатор.

Організатори виставки підозрюють в атаці на ЦВК праворадикалів. Вони розповідають, що перший напад невідомі вчинили 4 лютого, коли художник мав провести авторську екскурсію виставкою. Цьому передували погрози з боку праворадикалів у мережі Facebook.

Тоді співробітники інституції скасували екскурсію й закрили експозицію. Утім, кілька невідомих все одно намагалися ввірватися в зачинені двері. При цьому пошкодили банер, зірвали плакат і побили випадкового перехожого. Він виявився військовим контрактної служби Збройних сил України.

Нагадаємо, виставка "Втрачені можливості" відкрилася в Центрі візуальної культури 2 лютого. У представлених роботах художник-анархіст Давид Чичкан, активний учасник протестів на Майдані, намагався переосмислити Майдан як революцію, яка не досягла своєї мети, не розкрила свого емансипативного потенціалу, що, зрештою, призвело до війни.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...