Звання "Героя України" отримав посмертно: Біля ЛНУ відкрили пам'ятник студенту, який загинув на Інститутській (відео)

20 лютого біля Жовтневого палацу в Ігоря влучили дві кулі. Одна — в голову, а інша — в груди. У хлопця також були сильні переломи ніг.

Фото:прес-служба міськради Львова

У Львові відкрили пам’ятник Герою Небесної Сотні Ігореві Костенку, який загинув 20 лютого 2014 року під час протистоянь на Інститутській у Києві. Про це розповіли у прес-службі міськради, зазначають Патріоти України.

Пам’ятник встановили на внутрішньому подвір’ї географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка, що на вулиці Дорошенка, 41. У відкритті взяла участь родина та побратими загиблого Героя.

Відкрили пам’ятник сестра Ігоря Інна Костенко та випускник географічного факультету, бойовий побратим, учасник Революції Гідності Володимир Дітчук.

Автором проекту пам’ятника Ігореві Костенку став український скульптор Володимир Цісарик.

Також на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченкові відбулося поминальне віче пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...