Звільнити негайно: МЗС України підтримало кампанію солідарності з кримськими політв'язнями

Україна буде вимагати звільнення всіх незаконно засуджених у Росії українських громадян.

МЗС України. Фото: ЖЖ

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца підтримала кампанію солідарності з кримськими політв'язнями Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим і Олексієм Чернієм, що була оголошена групою правозахисних організацій, повідомляють Патріоти України.

Мар'яна Беца висловилася на їхню підтримку в Твіттері. «Сьогодні акція #FreeCrimeanFour. Для кожного політв'язня важлива підтримка людей на волі. Не забуваємо про це», – написала вона.

Кампанія солідарності з кримськими політв'язнями з «групи Сенцова» оголошена з 26 травня по 4 червня. Її ініціювали громадські і правозахисні організації «Комітет солідарності», євромайдан SOS, Центр громадянських свобод і проект «Без кордонів». Вони нагадують, що кримських політв'язнів незаконно утримують у російських в'язницях уже два роки, й закликають висловити їм підтримку.

«Взяти участь у кампанії можна будь-яким способом: проведіть лекцію, дискусію, кінопоказ, благодійний аукціон, виставку, концерт, майстер-клас, флешмоб чи будь-який інший захід, який нагадав би про справу «кримської четвірки». Зберіть гроші для підтримки політв'язнів і членів їхніх сімей, підпишіть і надішліть листа для «заручників Кремля». Зробіть фотографії цього заходу, щоб ми передали їх Олегу Сенцову, Олександру Кольченку, Геннадію Афанасьєву, Олексію Чирнію чи їхнім адвокатам», – закликають активісти.

Олег Сенцов і Олександр Кольченко були засуджені в Росії Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. Їх визнали винними в підготовці теракту в Сімферополі – підриву пам'ятника Леніну, а також у підпалі офісів «Російської громади Криму» і партії «Единая Россия» в анексованому Росією Криму. Ще два фігуранта справи – Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній – засуджені до семи років позбавлення волі.

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...

Готуйтеся до удару! Перший етап підвищення тарифу на електроенергію можуть провести вже у 2024 році - всього їх буде декілька

середа, 8 травень 2024, 14:50

Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вже у 2024 році. Причина – дорожнеча відновлення об'єктів електроенергетики, для чого, за словами самих енергетиків, потрібен великий фінансовий ресурс. Загалом підвищення тарифу може пройти у кілька е...