Зима буде нестійкою, а весна прийде за календарем: Синоптики дали свій прогноз

Цієї зими в Україні будуть і люті морози, і відлиги.

Зима. Фото: ART блог.

Синоптики розповіли, яка погода чекає на Україну в 2017 році - своїм прогнозом поділився начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, і в зимовий, і в літній періоди середні температури очікуються вище норми, так як тенденція до загального потепління триває.

"Але цієї зими будуть і люті морози, і відлиги, а влітку, як зазвичай, і спека, і прохолода зі зливами, точні дати яких передбачити неможливо", - розповів Кульбіда.

Крім того, про температурні "гойдалки" протягом року говорить і заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди метеорологічного НДІ Нацакадемії наук професор Вазіра Мартазінова.

"Зима буде нестійкою. Набереться всього 20-25 морозних днів, - зазначила Мартазінова. - В кінці січня 2017 року до -10, 10-11 лютого до -14, і це останні дні зими. Далі починається весна", - зазначила вона .

Патріоти України повідомляли, що синоптик Наталія Діденко розповіла, коли в Україні відступлять морози.

Уже доступніша: Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі

п’ятниця, 10 травень 2024, 4:15

В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську полуницю коливаються від 35 до 80 гривень за кілограм, що є майже втричі нижче, ніж у минулому році, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. У найближчі тижні українці зможуть побачити значне ...

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...