Хіти тижня. ТОП найбільш незвичайних кордонів, які наочно демонструють політику держав (фото)

Політика - цікава штука, яка так чи інакше впливає на життя кожного з нас. Але сьогодні не про це. Сьогодні ми подивимося, як політика вплинула на межі різних держав.

І якщо ви очікуєте побачити тут кордони з традиційними КПП, то приготуйтеся здивуватися. Ці фотографії демонструють те, наскільки неймовірною і навіть абсурдною може бути політика держав щодо своїх кордонів. А також те, як сусідні держави вирішують одні й ті ж питання, передають Патріоти України.

Норвегія і Швеція

Нідерланди і Бельгія

Колишній Східний і Західний Берлін. Коли місто ще був розділений, в Східному Берліні використовували натрієві лампочки для освітлення вулиць, в той час як в Західному Берліні використовувалися в основному галогенні. Ця різниця видна досі.

Південна і Північна Корея. Вночі Північна Корея - чорніше чорного.

США (праворуч) і Росія (зліва). Острови Діоміда знаходяться по обидва боки від кордону між Росією і США. Незважаючи на те що російська острів знаходиться всього в 3,8 км від американського, він випереджає його на 21 годину за часом.

США (ліворуч) і Мексика (праворуч).

США і Канада.

При довжині 8851 км ця лінія позначає кордон між США і Канадою. Вона проходить через невелике містечко Дербі-Лайн, розрізаючи навпіл навіть будівлі.

Іспанія та Португалія. Португалія славиться своїми поганими дорогами.

Індія та Пакистан.

Яскраво-помаранчевий світло заливає прикордонну зону між цими двома країнами.

Весь кордон завдовжки майже в 2000 км видно з космосу.

Гаїті і Домініканська Республіка.

Гаїті практично не стежить за вирубкою лісів, так що її сторона кордону гола в порівнянні з охоронюваними тропічними лісами Домініканської Республіки.

Польща і Україна. Ці дві риби, створені дизайнером Ярославом Козіарой, символізують єдність і торгівлю між цими країнами.

Аргентина, Парагвай і Бразилія.

Китай і Макао. У Китаї правосторонній рух, а в Макао, тому що це колись була британська колонія, - лівосторонній. Це призвело до створення досить «звивистій» кордону, яка повинна підходити обом типам дорожнього руху.

Німеччина і Чехія.

Чехія, Німеччина і Польща зустрічаються біля річки.

Німеччина і Польща. Міст на річці Одра з Польщі до Німеччини був підірваний Червоною армією в 1945 році.

Венесуела, Бразилія і Гайана. Приголомшлива гора Рорайма позначає потрійний кордон, поділений серед цих трьох країн.

Іспанська і Британський Гібралтар.

Нідерланди і Бельгія. Бельгійська дорожня система - одна з найбільш часто використовуваних в світі, тому що по бельгійських дорогах часто їздять автомобілі в інші європейські країни. В результаті деякі бельгійські дороги практично стерлися.

Аргентина (зліва) і Бразилія (праворуч).

Водоспад Ігуасу вважається межею між цими країнами.

Бразилія (зліва) і Болівія (праворуч). Ця шокуюча межа показує різні рівні захисту тропічних лісів в країнах.

Німеччина і Чехія. Ця межа показує два досить різні підходи до боротьби з короїдом. Німеччина вирила і пересадила дерева, в той час як Чехія ... просто пустила все на самоплив.

Австрія і Словенія.

Іспанія та Марокко. Сеута - невеликий іспанський містечко, розташоване на північному узбережжі Північної Африки і оточений Марокко. Місто оточує висока стіна.

Гималайская межа між Індією і Пакистаном.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардепи розповіли, яким має бути новий законопроєкт про мобілізацію в Україні

середа, 24 січень 2024, 17:45

Законопроєкт про мобілізацію має готувати уряд, який повинен комунікувати з військовими, щоб врахувати у документі потреби ЗСУ. Також він не повинен суперечити Конституції і порушувати права людини, заявили в етері телемарафону заступник голови комітет...

Поширюється через email-розсилку: СБУ викрила нову російську ІПСО

вівторок, 23 січень 2024, 20:30

Служба безпеки попереджає про поширення масштабної email-розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ, передають Патріоти України. Зазначає...