"О це так, маєш бабо свято": Великий магістр посварився з Папою Римським через засоби контрацепції

Великий магістр найстарішого з діючих в світі лицарських орденів Суверенного Мальтійського ордена Метью Фестінг погодився піти у відставку за наполяганням Папи Римського Франциска.

Про це повідомив офіційний представник ордену, передають Патріоти України з посиланням на "РИА Новости"

Питання про відставку Великого магістра виникло в минулому році через серйозні розбіжності між орденом і Святим престолом. Їх причиною стала діяльність великого канцлера ордена фрайхерр фон Безелагера, який нібито погодився на роздачу контрацептивів в ході однієї з гуманітарних місій ордена в Африці.

Безелагер відкинув ці претензії, заявивши, що нічого не знав про цю акцію. Канцлеру було запропоновано піти у відставку добровільно, але він двічі відмовився це зробити.

В результаті Безелагера позбавили повноважень за порушення субординації, після чого він звернувся зі скаргою до Ватикану.

Підсумком цих дій стало створення Ватиканом спеціальної комісії з розслідування обставин, пов'язаних з нинішньою ситуацією в ордені. Спочатку Фестінг виступив різко проти таких дій Святого престолу, нагадавши про суверенність Ордена.

Однак після особистої аудієнції у Папи Великий магістр погодився піти у відставку.
Формально питання про відставку Великого магістра, чиї повноваження є довічними, буде вирішене Суверенним радою ордена. Його члени повинні зібратися в Римі найближчим часом.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардепи розповіли, яким має бути новий законопроєкт про мобілізацію в Україні

середа, 24 січень 2024, 17:45

Законопроєкт про мобілізацію має готувати уряд, який повинен комунікувати з військовими, щоб врахувати у документі потреби ЗСУ. Також він не повинен суперечити Конституції і порушувати права людини, заявили в етері телемарафону заступник голови комітет...

Поширюється через email-розсилку: СБУ викрила нову російську ІПСО

вівторок, 23 січень 2024, 20:30

Служба безпеки попереджає про поширення масштабної email-розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ, передають Патріоти України. Зазначає...