"Якщо загориться, врятувати не зможемо - нема чим": Пожежники ЗСУ потребують допомоги

У рятувальників немає навіть мотузок та касок, тому вони не мають можливості виконувати свої обов'язки

Фото: Тячів.NEWS

Військові пожежники б'ють на сполох - держава не забезпечує їх навіть самим елементарним спорядженням. Рятувальникам не вистачає мигалок, касок, запчастин, пожежних рукавів та навіть мотузок. Такий дефіцит виник через зношеність екіпіровки і спорядження Наприклад, військові пожежники однієї з військових авіачастин Замостянського району Вінницької області попереджають, що якщо в їх бойовому підрозділі відбудеться пожежа на їх режимному об'єкті, гасити його не буде можливості, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Сегодня».

Проблема настільки актуальна, що на вихідних військові розмістили заклик про допомогу на популярному сайті безкоштовних оголошень. «Пожежного взводу бойової військової частини ЗСУ потрібна допомога у вигляді пожежного спорядження та обладнання. Ми не просимо найдорожчого і сучасного, потрібні лише робочі інструмент і спорядження, з якими взвод зможе ефективно виконувати свою роботу. Ми не просимо купувати і витрачати на нас ваші гроші, можливо, у вас є списане або непотрібне устаткування та обладнання в нормальному стані », - свідчить оголошення.

Журналісти зв'язалися з автором оголошення. Офіцер відмовився назвати своє прізвище і номер військової частини, але відверто розповів про проблеми. При цьому підкреслив, що військові не просять грошей або будь-яких нових запчастин і рукавів, а, навпаки, готові прийняти в подарунок старі, щоб відремонтувати їх, залатати.

«Все робиться непридатним, за останні два роки у нас зносилося практично всі. При цьому щорічно проходять перевірки, за підсумком яких у нас все прекрасно. Робляться «для галочки», - розповів рятувальник, додавши, що, напрміер, респіратор він був змушений купувати собі сам.

«Якщо раптом трапиться пожежа авіатехніки в критому приміщенні, ми елементарно не зможемо зайти всередину, не зможемо врятувати людей ...», - повідомив пожежник. За його словами, потрібні пожежні рукави, каски, сині сигнальні маяки для пожежного ЗІЛ і хоча б одна пожежна мотузка. У Міноборони пообіцяли провести за цим фактом перевірку.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

понеділок, 1 квітень 2024, 14:57

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...