Родина благає про порятунок: 29-річній Юлії Шпичці потрібна термінова допомога

Київські лікарі борються за життя українки, яка захворіла гнійним менінгоенцефалітом під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху.

Олександр і Юлія Шпички. Фото з домашнього архіву.

В Олександрівській клінічній лікарні міста Києва продовжують боротися за життя Юлії Шпички, яка захворіла гнійним менінгоенцефалітом під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху. Про це журналістам повідомила родина дівчини, пишуть Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Близько місяця дівчину тримали в стані клінічної коми, щоб зменшити вплив хвороби на головний мозок.

Юлію Шпичку евакуювали літаком медичної авіації до України ще 7 серпня, з того часу дівчина отримала інтенсивний курс лікування від менінгіту та енцефаліту. Днями хвору вивели зі стану коми, але основні функції головного мозку не відновилися. Вона не може говорити, рухатися, їсти і інше.

«Кілька разів з очей капали сльози і були невеликі порухи пальців на руках - і все. Сподіваюся, що вона усвідомлює, що я поруч», - розповідає Олександр Шпичка, чоловік постраждалої.

Сім'я хворої дівчини звертається до небайдужих, волонтерів, журналістів, керівників Міністерства охорони здоров'я України з проханням про допомогу.

«Ми зверталися за допомогою до Міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, але поки що отримали допомогу тільки у вигляді контактів лікарів, що спеціалізуються по таких хворобах. Днями потрібна була санітарна машина для транспортування Юлі в іншу лікарню, де є обладнання для МРТ-досліджень; ми зверталися в МОЗ - нам не допомогли. Знайшли машину самостійно в приватній клініці, три години їх роботи коштувало більше 6000 грн. Ми вдячні лікарям інфекційного відділення Олександрівської клінічної лікарні за великі зусилля, але щоранку ми купуємо ліків на 3-4 тисячі гривень, тому що лікарня такими ліками не забезпечена. І скоро настане день, коли коштів у нас просто не буде. Взагалі», - говорить Олександр Шпичка, чоловік дівчини.

За його словами, допомогти Юлії Шпичці можна, перерахувавши кошти на карту Приватбанку: 5168-7573-0782-2041. Одержувач Негрій Віктор Григорович, батько дівчини. З родиною постраждалої українки можна зв'язатися за телефонами: 098-507-13-80 (брат Богдан), телефон 097-900-01-81 (чоловік Олександр).

2 серпня 2016 року під час відпочинку в готелі Sultan Gardens Resort в Шарм-ель-Шейху дівчині стало погано на пляжі, з часом стан її погіршився, вона була терміново перевезена в Міжнародний госпіталь Шарм-ель-Шейха, де її ввели в стан медичної коми. Через непорозуміння зі страховою компанією «ВУСО» хвору евакуювали до Києва лише 7 серпня. Сім'я змушена була через соціальні мережі та ЗМІ збирати кошти на оплату приватного літака санітарної авіації.

Юлії Шпичці 29 років, вона проживає в містечку Узин Білоцерківського району Київської області. Має доньку 1,8 років і чоловіка Олександра, який працює в шинно-монтажній майстерні. До трагедії дівчина перебувала у відпустці по догляду за дитиною.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

понеділок, 1 квітень 2024, 14:57

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...