20 гривень монополісту на місяць за комуналку: Українець винайшов спосіб, як економити на опаленні (відео)

За його словами, дим із реактора йде "довгими каналами на вулицю, і за цей час віддає все своє тепло".

Житель міста Кропивницьке Павло Мазур створив вдома саморобний тепловий реактор на сухих відходах, завдяки чому в декілька разів знизив комунальні платежі за газ і опалення. Про це повідомляє Telegram-канал "Зелена Україна", передають Патріоти України.

За словами винахідника, на додаток до теплового реактора він також використовує сонячні панелі і саморобну установку для створення біогазу.

"Виникла ідея вмонтувати тепловий реактор під підлогу, і зробити його зі старих котлів, щоб гріти, але закладати дрова або відходи рідше, і зробити ось такий здоровий реактор на кімнату. Для опалення будинку в цей реактор закладаю сухі побутові відходи два рази в тиждень" , – зазначив винахідник

За його словами, дим із реактора йде "довгими каналами на вулицю, і за цей час віддає все своє тепло". В іншому приміщенні свого будинку Павло використовує сонячний колектор, який закачує повітря, нагріте в приміщенні зі скляним дахом.

Мазур запевняє, що газом користується тільки для приготування їжі. Винахідник також стверджує, що в майбутньому планує повністю відмовитися від газопостачання. Для цього він створив біореактор для перетворення вторинних відходів саме в біогаз.

На даху будинку чоловік встановив двадцять чотири сонячні панелі. У результаті влітку отриманої енергії вистачає на кондиціонер і мікрохвильову піч.

Завдяки своєму винаходу, в платіжці за грудень чоловік заплатив всього 18 грн за тепло. За електроенергію за січень Мазур заплатив 76 грн 50 коп. При цьому на біореактор, опалення і сонячні панелі чоловік за десять років витратив 63 тис. грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...