Будьте обережні! Шахраї придумали нову аферу

На номер абонента надходить дзвінок, який відразу ж скидається. Часто люди намагаються зателефонувати за вказаним номером і потрапляють на гачок шахраїв.

В Україні активізувалися шахраї з новою аферою та дзвінками через телефон. Цей спосіб шахрайства з'явився нещодавно. Людям надходять дзвінки з незнайомих номерів і відразу після відповіді дзвінок скидається або у списку дзвінків з'являються пропущені. Аферисти це роблять для того, щоб змусити жертву самостійно передзвонити. Як пояснив експерт "Лабораторії Касперського" Сергій Голованов в коментарі журналістам, таким способом аферисти дурять автоматичну фільтрацію дзвінків, передають Патріоти України.

Шахраї використовують для додзвону пули телефонних номерів, які належать до інтернет-телефонії. Здійснюється підміна номера і ховається місцеперебування того, хто телефонував.
Якщо людина клюнула на "гачок" аферистів і передзвонила за вказаним номером, то його можуть чекати великі неприємності – від зникнення грошей на рахунку мобільного телефону до втрати цінних даних про банківські карти.
"Якщо людина передзвонює сама, зловмисники починають використовувати традиційні методи соціальної інженерії: представляються співробітниками служби безпеки банку, намагаються вивідати конфіденційні дані користувача або переконати переказати гроші на рахунки шахраїв", - попередив фахівець.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...