Будьте обережні! Розкрито нову схему шахраїв з банківськими картами українців

Аферисти навчилися красти кошти з банківського рахунку за допомогою мобільних додатків.

Шахраї придумали новий спосіб, як спустошити банківські рахунки українців. Вони використовують для цього додатки на смартфонах і від нової афери постраждали вже сотні користувачів. Практично у кожного українця зараз є смартфон, на який викачуються різні додатки. У кожному з них є реєстрація та згода на використання. Саме цією лазівкою і навчилися користуватися шахраї, передають Патріоти України з посиланням на Сьогодні.

Як розповів ведучий Максим Несмеянов, гроші з картки можуть зникнути в будь-який момент і з'ясувати швидко, як це сталося, вдається не відразу. "452 гривні перевели в готівку. Це було 20 серпня о 16:44, у мене зняли різко 452 гривні. У графі витрат – купівля з категорії "Інше". Я думаю: "Що за покупку я зробив, якщо дружина ось поруч?", - повідомив Несмеянов.

З'ясувалося, що гроші з рахунку зняв невідомий сайт, на який ведучий нібито підписався. Насправді Максим Несмеянов ні на що не підписувався. Він зробив запит про повернення коштів і отримав відповідь: "На жаль, повернути кошти ми не можемо, адже вам було надіслано повідомлено про те, що через сім днів після реєстрації та користування нашими послугами, буде списана оплата за місяць".

Експерти з безпеки попереджають, що такі схеми шахраїв зараз стають дуже популярними. У зоні ризику опиняються ті користувачі, які прив'язують банківську картку до інтернет-додатків. "Ви можете завантажити будь-який додаток, а воно виявиться вірусним. Таким, який саме зчитує інформацію з ваших банківських карт, додатків інтернет-банкінгу. І коли ваші паролі всі завантажилися, ви підтвердили права на використання, адже права, які запитують програми, за великим рахунком не читає ніхто", – пояснив експерт з безпеки Руслан Болгов.

Перед тим, як завантажити додаток на смартфон, перевірте наскільки він безпечний. І не прив'язуйте до нього відразу банківську карту. Читайте уважно права, які від вас вимагають програми при реєстрації. "Якщо ваш ліхтарик вимагає права від вашої записної книжки, від ваших паролів, то навіщо такий ліхтарик потрібен?" – зазначив експерт.

Якщо неприємність сталася, то відразу потрібно звернутися в банк і написати заяву про шахрайство. Якщо все зробити оперативно, то є шанс повернути кошти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...