Чехія стала першою країною, де на президентських виборах українська тема була одною з ключових у визначенні симпатій виборців, - журналіст

Ростислав Хотин, журналіст "Радіо Свобода" у Празі, зауважив, що у Чехії відбулися перші вибори у Центральній та Східній Європі, та й у цілому в ЄС, де питання України було домінантним. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"У Чехії більшість населення відчуває полегшення, бо 10 років президенства Мілоша Земана надовго затягнулися, зважаючи його вік, проблеми зі здоров'ям та інше. Тепер на президентській посаді буде людина, за яку принаймні не буде соромно. Чехи навіть горді з того, що чотиризірковий натівський генерал буде на чолі їхньої держави", - зазначив журналіст.

Ростислав Хотин додав, що у чехів відчуття гордості також за те, що за багато років вони вперше обрали людину, яку хотіли.

"Ще цікаво, що питання України було дуже активним, тобто одним з ключових моментів, за яким люди розділяли свої симпатії за Петра Павела чи Андрея Бабіша, була Україна, російська агресія проти України, допомога Україні. Це були перші вибори президента у країні Центральної та Східної Європи, та й у цілому в ЄС, де питання України було домінантним і воно вирішувало, за кого люди будуть голосувати. Чеська Республіка була першою країною, де українська тема розділяла виборців і була одним з ключових лакмусових папірців у визначенні своїх симпатій", - прокоментував Хотин.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....