Дзвінком Сі Цзіньпіна Зеленському Китай намагався компенсувати шкоду від заяви посла, - Financial Times

Західні аналітики вважають, що заява китайського посла у Франції Лю Шає, у якій він поставив під сумнів суверенітет України, спричинила подальший дзвінок китайського лідера Сі Цзіньпіна президентові України Володимиру Зеленському. Про це 26 квітня написало видання Financial Times, передають Патріоти України.

Неназваний високопосадовець ЄС сказав, що цей дзвінок багато хто розглядає як "контроль шкоди" після висловлювань посла. Він пояснив, що Китай хоче "повернутися у гру, щоб його розглядали як учасника [мирного] процесу".

Водночас аналітики кажуть, що Китай розуміє, що йому потрібно зробити більше, щоб переконати Європу у своїй щирості, якщо він хоче брати участь у якомусь повоєнному врегулюванні. Це особливо важливо, оскільки ЄС розпочинає роботу над новою політикою щодо Китаю, яку, як очікують, завершать до кінця червня.

"Росія може не виграти цієї війни. Китай хоче, принаймні, мати право голосу в Україні після конфлікту, щоб запобігти повному повороту України на Захід у процесі постконфліктного державного будівництва", – сказав старший науковий співробітник із Китаю в Азіатсько-Тихоокеанській програмі Chatham House Ю Цзе.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...