Інцидент із гвинтокрилом Ебрагіма Раїсі: Американський фахівець розповів, що насправді означає "жорстка посадка"

Державні ЗМІ Ірану повідомили, що вертоліт президента країни Ебрагіма Раїсі здійснив "жорстку посадку". Колишній пілот вертольота Еш Александер-Купер розповів Sky News, що таке формулювання охоплює цілу низку сценаріїв: від доволі м'якої або мимовільної посадки, яка "трохи згинає метал", до "катастрофи", передають Патріоти України.

"Вони можуть мати на увазі дуже широкий спектр потенційних наслідків. Таке формулювання часто використовують як код для авіакатастрофи", - деталізував він. Еш Александер-Купер зазначив, що з огляду на погодні умови та особливості місцевості, здається, що це складні райони, де доводиться здійснювати незаплановану посадку.

У зв'язку з цим, як повідомляють ЗМІ, начальник штабу іранської армії генерал-майор Мохаммад Багері наказав задіяти всі ресурси для надання допомоги в пошуково-рятувальних операціях, пов'язаних із аварією гелікоптера Ебрагіма Раїсі. Повідомляється, що Багері навіть охоронцям наказав узяти участь у пошукових роботах.

При цьому видання зазначає, що навколо цієї авіакатастрофи вже спостерігається і продовжуватиме спостерігатися багато секретності. Кореспондент видання на Близькому Сході Алістер Банкалл заявив, що опис катастрофи як "жорсткої посадки" був "применшенням". "З огляду на те, хто був на борту... навколо того, що відбувається зараз, буде дуже багато чутливості та секретності", - сказав він.

Банкалл акцентував, що настає вечір і в рятувальних команд залишилося не так багато часу, оскільки настання темряви ускладнить їхні пошукові зусилля. "Поки що немає жодних припущень, чи то Ізраїль, чи то Америка, чи то будь-хто ще, [що] за цим стояло якесь іноземне втручання. Найімовірніший сценарій - це поєднання погоди і поганого стану літака", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 1 липня. До кого здавна звертались українці для зцілення . Жіночій день: не варто важко працювати

понеділок, 1 липень 2024, 7:05

1 липня за новим календарним стилем (14 липня - за старим) - день пам'яті святих чудотворців Косми і Даміана. У народі день прозвали Кузьма і Дем'ян. 1 липня за старим календарним стилем згадують мучеників Леонтія, Іпатія та Феодула, а також починаєтьс...

Війська КНДР В Україні - лише частина плану! Йде шантаж задля переговорів. До США летить борт РФ

понеділок, 1 липень 2024, 6:00

Північна Корея, яка підписала з Російською Федерацією угоду про “автоматичну військову допомогу”, відправить інженерні війська до окупованої території Донецької області вже наступного місяця, інформує південнокорейська телерадіокомпанія TV Chosun. Полі...