Кращі за Землю: Вчені оголосили, що знайдено 24 планети з вірогідними умовами для людського життя

​На планетах вологіший та тепліший клімат у порівнянні із Землею. Одна з 24-х планет має чотири критичних характеристики, що робить її, можливо, набагато більш комфортною для життя, ніж наша рідна планета.

Вчені знайшли дві дюжини планет за межами нашої Сонячної системи, на яких можуть бути умови, більш відповідні для життя, ніж на Землі. У дослідженні, проведеному вченим з Університету штату Вашингтон Дірком Шульце-Макух і недавно опублікованому в журналі Astrobiology , докладно описуються характеристики потенційних «населених» планет, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається, астробіологи із США та Німеччини проаналізували у Всесвіті 24 екзопланети із 4 500 відомих. За словами дослідників, там умови для людського життя можуть бути більш благополучними, ніж на Землі. За попередньою інформацією, космічні тіла розташовані на відстані у 100 світлових років від Землі. Крім цього, деякі з планет значно більші за розміром, там тепліший і вологіший клімат порівняно із Землею.

Також ці екзопланети обертаються із меншою швидкістю навколо своїх зірок, які живуть довше за Сонце.

Однак, головний астробіолог групи Дірк Шульце-Макух (Dirk Schulze-Makuch) з Університету штату Вашингтон наголосив, що космічні тіла потребують більш детального дослідження.

"Ми повинні зосередитися на певних планетах, які мають найперспективніші умови для життя. Однак нам слід бути обережними, щоб не застрягти у пошуках другої Землі, тому що (у Всесвіті – ред.) можуть бути планети, більш придатні для життя, ніж наша", - додав науковець.

Для дослідження Шульце-Макух, геобіолог, що спеціалізується на планетної населеності, об'єднався з астрономами Рене Хеллером з Інституту досліджень сонячної системи ім. Макса Планка і Едвардом Гинаном з Університету Вілланова, щоб визначити критерії населення і провести пошук серед 4500 відомих екзопланет за межами нашої сонячної системи. Однак варто зазначити, що придатність для проживання не означає, що на цих планетах є життя. Це просто умови, що сприяють розвитку життя.

Хоча Сонце є центром нашої планетарної системи, у нього відносно коротка тривалість життя - менше 10 мільярдів років. Оскільки на появу на Землі будь-якої форми складного життя знадобилося майже 4 мільярди років, у багатьох зірок, схожих на наше Сонце, званих G-зірками, могла закінчитися енергія, перш ніж складне життя могло виникнути.

Крім вивчення систем з більш холодними G-зірками, дослідники також розглянули системи з K-карликовими зірками, які кілька холодніше, менш масивні і менш яскраві, ніж наше Сонце. K-зірки мають перевагу в тривалості життя від 20 до 70 мільярдів років.

Розмір і маса теж мають значення. Планета, яка на 10% більша за Землю, повинна мати більш придатні для життя умови. Якщо планета приблизно в 1,5 рази більша за масу Землі, вона буде довше зберігати внутрішнє нагрівання за рахунок радіоактивного розпаду. Також на такий планеті буде сильніша гравітація, щоб утримувати атмосферу протягом більш тривалого періоду часу.

Серед 24 кандидатів на «ідеальну» планету жодна з них не відповідає всім критеріям населених планет, але одна має чотири критичних характеристики, що робить її, можливо, набагато більш комфортною для життя, ніж наша рідна планета.

«Іноді важко передати цей принцип планет, тому що ми думаємо, що у нас найкраща планета», - робить висновок Шульце-Макух. «У нас є велика кількість складних і різноманітних форм життя, і багато хто з них можуть вижити в екстремальних умовах. Добре мати в адаптивному навчальному життя, але це не означає, що у нас є все найкраще ».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Виждав момент і почав шмаляти... зробив ще контрольні постріли в голову і серце, а потім втік", - деталі розстрілу мобілізованим українцем командирів 10-го полку ЗС РФ

понеділок, 6 травень 2024, 0:55

Як вже інформували ПУ, 4 травня на окупованих територіях України військовий розстріляв командирів 10-го танкового полку ЗС РФ. Z-канали оповідають нові подробиці про "трагедію". Відомо, що стрілець – 50-річний українець Юрій Галушко. Вчора він розстріл...

Повернулася з району, куди через годину завітала ракета. Хвиля така, що докотилася до передмістя. Але переживемо. Не на тих вони напали, - блогерка з Харкова

понеділок, 6 травень 2024, 0:30

"Дорога латана-перелатана, вітається з автівкою то світлими плямами старого асфальту, то свіжими, темними, які закрили собою вчорашні ями. Сонце сліпить очі, кілометр за кілометром, і за обрієм видніється стовп чорного диму, після прильоту. Його зранку...