Легше збити, ніж ракети: Полковник ЗСУ розповів, скільки літаків РФ здатні долетіти до Києва (відео)

Російська Федерація може максимум відправити на Київ близько 100 літаків за кілька хвиль. До української столиці здатні долетіти тільки п'ять ворожих літаків. Про це розповів військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан під час спілкування з російською журналісткою Юлією Латиніною, передають Патріоти України.

"Навіть якби вся авіація Росії була підготовлена до максимального рівня виконання бойових завдань, навіть у складі полків, бригад - залежно від поділу, то на Київ не заходили б всі літаки, просто це неможливо виконати технічно... Тому максимум, скільки б вони могли на Київ відправити, - це..., ну, нехай 100 літаків, за кілька хвиль", - зазначив експерт.

За його словами, ворог протягом дня може запустити кілька хвиль літаків - всього близько сотні бортів, але більшість з них будуть знищені. "Ракет якщо у нас 80-85% (збивають - Ред.), то літаків ми зіб'ємо 90-95%. Тобто із сотні літаків п'ять могли б прорватися на Київ реально... назад вони б точно не пішли - на зворотному шляху їх би... збили", - додав Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...