"Маяк" розказав деталі про розроблені боєприпаси до БПЛА

Завод «Маяк» розказав деталі про розроблені на державному підприємстві боєприпаси до БПЛА

«Маяк» розказав деталі про розроблені боєприпаси до БПЛА

Мова йде про боєприпаси, котрі було розроблено спільно із Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 «Аеророзвідка».

6 січня 2021 року ми повідомляли про випробування під час підбиття підсумків діяльності ЗС України за 2020 навчальний рік, навчально-імітаційного боєприпасу HІ-РКГ-1600 на 235 міжвидовому центрі підготовки військ та підрозділів, більш відомий як полігон «Широкий лан».

БПЛА квадрокоптерного типу з боєприпасами виробництва заводу «Маяк» та «Аеророзвідка»


Тоді на 235 Міжвидовому центрі «Широкий лан» пройшли дослідницькі навчання в рамках командно-штабних навчань 28-ї окремої механізованої бригади.

В ході навчання основна увага приділяється оцінюванню спроможностей безпілотних авіаційних комплексів.

Детонація боєприпасу після ураження цілі

Бойова частина імітаційного боєприпасу HІ-РКГ-1600 – це світло-звукошумовий блок та димогенеруючий блок – призначені для фіксації влучання у нічний та денний час, відповідно.

Зараз підприємство вже працює над бойовою версію боєприпасу для БПЛА – некерованого з кумулятивною дією РКГ-1600, його випробування очікуються незабаром.

Обидва боєприпаси мають однакову масо-габаритну характеристику для зручності підготовки операторів БПЛА, а точність влучання складає один квадратний метр із висоти в 300 метрів.

Момент зкидання боєприпасу з БПЛА

Розробники зараз не спиняються на досягнутому та незабаром відбудуться випробування коригувально-пристрілочного боєприпасу за участі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

Також на ДП «Завод «Маяк» вже анонсували майбутні випробування ударного БПЛА квадрокоптерного типу зі штучним інтелектом, виробництва підприємства за участі фахівців Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, у рамках випробувань проекту «ЖНЕЦЬ».




Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...