Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна.

29 березня наші предки шанували березу. З раннього ранку приходили в березовий гай, збирали березовий сік і бруньки, прислухалися до звуків у стовпі. Якщо сокорух був рясним і шумним, то чекали на теплий квітень.

Для щастя і благополуччя в сім'ї в це свято варто посадити березу на подвір'ї. А якщо в домі є хворий, то для одужання його потрібно легенько вдарити гілкою берези.

З настанням весняного тепла українці пересаджували з саней у колісний транспорт. Селяни цього дня оглядали вози, за потреби лагодили та чистили. Також готували коней для упряжки, міняли їм підкови і розчісували гриви. Якщо для поїздок усе було готово, то чоловіки їздили в найближчі міста на базари за покупками.

Свято 29 березня дуже вдале для великих і дорогих покупок. Придбані речі принесуть радість і довго прослужать.

Що не можна робити 29 березня

Невдалий день для посадки та пересадки квітів. Рослини не приживуться на новому місці.

Стригти волосся і нігті сьогодні не варто, щоб не було проблем зі здоров'ям.

Не можна сушити білизну та одяг на вулиці або на балконі.

Заборонено шкодити деревам, обрізати і рубати їх, ламати гілки.

Не піднімайте тяжкості 29 березня, інакше з'являться болі в спині.

Прикмети погоди 29 березня

  • Прилетіли лелеки або лебеді - заморозків більше не буде.
  • Якщо з берези тече багато соку, то літо буде дощовим.
  • Дощ сьогодні обіцяє багатий урожай вівса і жита.
  • Ластівки прилетіли і низько літають - до частих гроз у квітні.
  • Якщо на березах уже з'явилися сережки, то цього року буде багато меду на пасіках.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Друзям все, а ворогам - закон": Ексміністр соцполітики прокоментував новий закон про звільнення через родичів на ТОТ чи у РФ

субота, 27 квітень 2024, 13:42

Міністр соціальної політики України 2016-2019 років Андрій Рева переконаний, що новий закон про звільнення працівників через незадекларованих родичів на окупованій території чи в Росії працюватиме лише так, як зручно владі, передають Патріоти України. ...

Окупанти розширили прорив під Очеретиним, - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 12:45

Російські окупанти захопили село Соловйове, таким чином розширивши прорив у районі Очеретиного, зазначають Патріоти України. Кілька днів тому росіяни прорвалися на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 км углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине. Як п...