Наступним Папою Римським може стати українець, це буде справедливо, - політолог

Папа Римський Франциск через свої заяви несправедливо ставиться до України. Тому Київ має скористатися умовами, щоб змінити ситуацію на свою користь за прикладом Польщі й зробити все можливе, щоб українець став понтифіком. Україна заслуговує на те, щоб її релігійне лідерство було почутим у Ватикані. Про це розповів політолог Микола Давидюк, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що нещодавні заяви Папи Римського Франциска щодо України змінили його у гіршу сторону. Водночас він додає, що навіть у росії деякі політологи почали говорити, що Франциск "за них".

"Це треба використовувати. Польща свого часу цим скористалася, і релігійне лідерство України повинно бути почутим у Ватикані. Я не думаю, що це нездійсненна мрія, щоб українець став Папою. Після тієї війни, яку ми переживаємо, на сьогодні – у нас найбільше мучеників 21 століття", – пояснив Давидюк.

За його словами, Україні допустимо думати про те, щоб український Папа очолив Ватикан. "Те, що ми можемо претендувати на наступних виборах, щоб наш Папа очолив Ватикан – це теж нормально. Просто такі завдання потрібно ставити на державному рівні. У тому числі й вести таку комунікацію, що Папа сьогодні несправедливо ставиться до України. Такий висновок можна зробити з його публічної комунікації", – додав оглядач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Постачалася раніше до М'янми: У росіян помітили рідкісну техніку, яку виготовляли в Харкові (фото)

субота, 18 травень 2024, 19:30

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що у російських військ в Україні була помічена рідкісна бойова машина МТ-ЛБМШ. Фото техніки Коваленко показав у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України...

Українські дрони пролетіли біля "палацу Путіна" на березі Чорного моря – Іван Ступак

субота, 18 травень 2024, 19:19

У ніч проти 17 травня під час масованої атаки українських безпілотників, спрямованої на енергетичні об’єкти РФ в Краснодарському краї, дрони пролетіли біля резиденції російського президента на березі Чорного моря, яку називають «палацом Путіна». На це ...