
Вперше вчені заявили про смертельну небезпеку вареного рису. Виявляється, у рисі дуже швидко розмножуються бактерії, інформують Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.
Мікроорганізми, які заводяться в рисі, дуже життєздатні і не завжди вмирають навіть при варінні. Мова йде про бактерії Bacillus cereus, які живуть у висушеному рисі у вигляді спор. Якщо рис після варіння тримати в кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися. У вигляді побічного продукту зростання мікроби виробляють ряд токсинів. Згідно зі статистикою, щорічно через отруєння рисом хворіють понад 63 тис. людей.
Щоб не потрапити в число отруєних рисом людей, досить прибрати варений рис в холодильник максимум через дві години після того, як він був приготований. При низьких температурах бактерії не зможуть розмножуватися.
Яких тільки колгот не знайдеш зараз у магазинах – від базових до кольорових, ажурних та принтованих. Будь-яка модниця часів СРСР багато віддала би за доступ до такого розмаїття, адже в радянські часи колготи були символом статусу, об'єктом полювання, а...
Побудовані багатоповерхові будинки на заході СРСР і дотепер викликають багато питань. Як виявилося, в той час комплектуючих катастрофічно не вистачало, проте оберти будівництва ніхто не збавляв. Про це розповів заслужений архітектор України, лауреат де...