Росія може "розпрощатися" з арсеналом ГРАУ у Брянській області і це ще не кінець, - військовий експерт

У ніч на 9 жовтня дронової атаки зазнав 67-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ у місті Карачов (Брянська область), унаслідок якої там почалася детонація. Військовий оглядач Денис Попович пояснив, що на атакованому складі зберігалися боєприпаси, зокрема з Північної Кореї, передають Патріоти України.

«Зважаючи на те відео, яке ми бачимо з 67-ї бази ГРАУ, цілком можливо, що можна буде росіян розпрощатися з ним», — вважає експерт.

Він зауважив, що ураження цього арсеналу матиме вплив на фронт, хоча наразі невідомо, скільки було і буде знищено боєприпасів, бо «феєрверк лише розпочався». Загалом, підкреслив Попович, вже через два-три тижні окупанти можуть відчути нестачу БК на певних напрямках: «Це стратегічний арсенал. З нього доставляються боєприпаси на інші склади, ближчі до лінії фронту, потім на польові склади. <...> Поки [боєприпаси] є на фронті, не відчувається [їхня] нестача, потім вони відпрацьовуються, вистрілюються і виникає питання, де їх взяти. Доходить до цього великого арсеналу і виявляється, що він припинив своє існування. Далі виникає питання логістики, де взяти арсенали для цього напрямку».

За словами Поповича, загалом є сім великих арсеналів в досяжності наших БПЛА, які ми можемо вражати. Тож жовтень, припустив експерт, може стати плідним на подібні удари: «Це два в Торопці - ставимо вже під ними галочки. Ще один склад сьогодні був уражений — ставимо під ним галочку. 68-й арсенал ГРАУ знаходиться в місті Моздок. Є ще два арсенали, якщо не помиляюсь, у Підмосков'ї, хоча, підозрюю, що в Підмосков'ї вони достатньо добре захищені. І ще є один арсенал у Новгородській області».

Генштаб ЗСУ підтвердив ураження складу боєприпасів у Брянській області РФ. Згідно з даними голови Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрія Коваленка, на складі в Карачеві зберігалися боєприпаси, зокрема з КНДР, а також керовані авіаційні бомби.

Причому, за його словами, боєприпаси там частково зберігалися просто неба. Губернатор Брянської області Олександр Богомаз стверджував, що ППО країни-агресора РФ у регіоні нібито збила 24 БПЛА.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Недобитий Царьов планує взяти Донбас за 5 років. Цікаво, що закінчиться раніше - його життя чи техніка в окупантів? - журналіст

середа, 9 жовтень 2024, 15:16

"Колишній нардеп, а нині перебіжчик і зрадник Олег Царьов у студії одного із Z-пропагандистів заявив, що на захоплення Донбасу російській армії (за збереження нинішніх темпів просування) знадобиться ще мінімум 5 років. Ведучий аж завис після таких слів...

Яблучко від яблуньки: У Росії донька "героя СОВ" зарізала молодших сестер (фото, відео)

середа, 9 жовтень 2024, 14:52

У місті Тольятті Самарської області РФ 13-річна школярка, батько якої воює в Україні у складі окупаційної армії, зарізала своїх зведених молодших сестер. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України. Вбивство сталося 8 жовтня. Дівчаткам ...