Росія планує посилити Балтійський флот трьома ракетоносцями: Чим це може загрожувати Україні

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на джерела у суднобудівній галузі повідомили, що Балтійський флот російського окупаційного війська у цьому році нібито має поповнитися ще трьома малими ракетними кораблями, передають Патріоти України.

Як пише "Діфенс Експрес", йдеться про "Буря та "Козельськ" проєкту 22800 "Каракурт", а також "Ставрополь" проєкту 21631 "Буян-М". Перші два кораблі побудовані на Ленінградському суднобудівному заводі "Пелла", третій - на Зеленодольському суднобудівному заводі.

"Щодо кораблів "Буря" та "Козельськ" проєкту 22800 "Каракурт", то обидва кораблі були закладені у 2016 році, спущені на воду у 2018 та 2019 роках відповідно, наразі перебувають на різних стадіях випробувань. Якщо ж говорити про "Ставрополь" проєкту "Буян-М", то це 12 і останній корабель цієї серії - всі інші кораблі добудовані (11 - у 2023 році) та перебувають у строю Каспійського, Чорноморського та Балтійського флотів", - пишуть аналітики.

"Ставрополь" було закладено 12 липня 2018 року, за інформацією з відкритих джерел корабель добудовується, хоча на початку 2020-х років російські ЗМІ повідомляли, що "Ставрополь" має бути введено у стрій у 2023 році.

Зазначається, що основне озброєння всіх трьох кораблів - вісім вертикальних пускових шахт для крилатих ракет "Калибр-НК", тобто загальний залп, який має отримати Балтійський флот у цьому році по кораблях, становить 24 ракети.

"Тут може виникнути питання, а чи може РФ перекинути ці кораблі у Чорне море, то загалом це буде досить складна операція. Тут можна зауважити, що РФ, наприклад, вже має досвід перекидання корабля проєкту "Каракурт" до того ж Каспію. Крім того, варто згадати й нещодавню новину про те, що РФ хотіла перекинути свій ракетний корабель "Серпухов" проєкту "Буян-М" цього проєкту з Балтійського у Чорне море, але плани зірвала пожежа на кораблі", - пишуть вони.

Експерти наголошують, що російські пропагандисти позиціюють поповнення Балтійського флоту трьома носіями ракет "Калибр" передусім є "посиленням на фоні зростання загроз з боку НАТО", і що ці кораблі передусім найкраще підходять для дій саме у цьому регіоні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...