"Росія втратила суб'єктність у міжнародній політиці: чекає, що скаже Сі", - Голобуцький

"Росія втратила суб'єктність в міжнародній політиці: чекає, що скаже Сі, для визначення своїх дій. Коротко щодо очікуваних "мирних пропозицій" від Китаю щодо російсько-української війни. Принциповим є геть не зміст цих пропозицій, яким би він не був", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Хоча експертне середовище погоджується, що Пекін обмежиться звичними закликами до припинення вогню обома сторонами. Можливо, в якості реверансу на адресу Путіна ще запропонує зафіксувати наявну ситуацію "на землі" як стартову для переговорів (в сенсі, що Москва може претендувати на продовження окупації українських теренів, і це не стане на заваді переговорам). Але нічого кардинального, нічого нового і вирішального запропоновано не буде.

Тому принциповим в китайських пропозиціях є власне вони самі. І те, що Москва очікує на ці пропозиції, розраховує на них, серйозно орієнтується на позицію Китаю.
Росія прийняла свою позицію об'єкта, а не суб'єкта. На міжнародній арені і навіть у війні, розв'язаній нею самою. Ставлення Росії до китайських пропозицій публічно зафіксувало для всього світу: Росія втратила суб'єктність як держава. Повністю втратила чи поки тільки частково - це вже деталі.
Головне, що це вже не змінити. Агресивна й нахабна політика Путіна нівелювала всі зусилля Росії підхопити роль СССР на міжнародній арені, стати значущим фактором геополітики в регіоні і світі. Завдяки Путіну Росія втратила все: і набуте, і перспективи. Тому тепер чекає, що скаже добрий дядечко Сі, щоб визначитись зі своїми діями й планами".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...