Смак дитинства: ТОП-7 корисних суперфудів

Вони без особливих зусиль можуть стати важливою частиною раціону.

До суперфудів, як правило, зараховують екзотику, однак існує ряд продуктів, які добре відомі нам з дитячих років. Це квашена капуста, журавлина, обліпиха, чайний гриб, березовий сік, гречка та кефір, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

  • Квашена капуста

У 100 грамах квашеної капусти міститься близько 60-70 міліграмів вітаміну C, який потрібен для роботи імунітету і кровоносної системи, а також вітаміни групи В, корисні при боротьбі з дратівливістю. Крім того, продукт містить молочнокислі бактерії, необхідні для здоров'я кишечника.

  • Журавлина

Журавлину називають "ягодою молодості" завдяки вмісту в ній корисного для шкіри вітаміну С. Також вона багата на вітамін Е, марганець, мідь та інші поживні речовини. Дослідження університету Тафтса, США, встановило, що журавлина покращує обмін речовин, зміцнює імунітет і захищає від інфекцій.

  • Обліпиха

В обліписі антиоксидантів не менше, аніж у популярних серед ЗОЖників ягодах асаї. Вона містить десять вітамінів, 24 мікроелементи, 18 амінокислот, 22 види жирних кислот і запаси білка. Вживання обліпихи сприяє зміцненню імунітету і збереженню молодості, допомагає позбутися набряків і алергенів, а також краще переносити холодні температури.

  • Кефір

Кефір, який містить білок, кальцій і 30 пробіотиків, вже оцінили в Європі і США. Так, два роки тому журнал Vogue назвав кефір суперфудом і "їжею майбутнього", порекомендувавши починати і закінчувати день склянкою цього напою. А британські вчені з Університету Рохамптона заявили, що найбільш корисним є домашній кефір, а в магазинних пробіотики можуть гинути під час виробництва та зберігання.

  • Березовий сік

Дослідження Аляскінського університету показало, що березовий сік містить масу корисних речовин: вітамін С, калій, фосфор, кальцій, цинк, магній, натрій, марганець і залізо. Споживання його в їжу сприяє зниженню рівня холестерину в крові, виведенню токсинів, покращує обмін речовин, імунітет і допомагає бореться з набряками.

  • Чайний гриб

Чайний гриб кілька років тому став хітом серед прихильників здорового способу життя в США, де оцінили його тонізуючі властивості та користь для шкіри і шлунку. Як пише New York Times, його називають "великою матусею", вирощують, розливають по пляшках, діляться, – дохід від продажів чайного гриба й інших "функціональних" соків 2009 року склав 295 мільйонів доларів.

  • Гречка

Гречка не поступається кіноа і чіа, які називають альтернативою тваринному протеїну. Так, вона містить легко засвоюваний білок, залізо, триптофан, магній і вітаміни групи В, корисні для гарного сну і боротьби зі стресом. Також вживання гречки нормалізує показники цукру в крові і допомагає зміцнити кістки. А маски з гречаної муки сприяють поліпшенню кольору шкіри і позбавленню від жирного блиску.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Родич Тищенка є фігурантом справи щодо розкрадання 140 млн - журналістське розслідування

понеділок, 6 травень 2024, 23:03

Чоловік сестри нардепа Миколи Тищенка Герман Блінов став фігурантом справи про розкрадання коштів під час будівництва метро на Виноградар. Про це повідомляє Bihus.Info, передають Патріоти України. За даними слідства, 140 мільйонів у жовтні 2022 року як...

В Україні ліквідували сина російського генерала Лапіна (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 22:51

На війні в Україні могли ліквідувати сина російського воєначальника Олександра Лапіна. Відповідне повідомлення з'явилося в російській групі "Новости Волгоград", передають Патріоти України. "Прийшли трагічні звістки з фронту. У зоні проведення спеціальн...