США надають Україні більше зброї, ніж про це оголошує Вашингтон, зокрема в новому пакеті допомоги, - Politico

Сполучені Штати Америки надають Україні більше різної зброї, ніж офіційний Вашингтон оголошує про це публічно. Про це свідчить ураження українськими Збройними силами російських цілей у Криму, розміщених на значній відстані від лінії фронту, вважають американські експерти Майкл Вайсс і Джеймс Раштон, пише видання Politico. На думку експертів, США також таємно відправили в Україну оперативно-тактичний ракетний комплекс ATACMS, передають Патріоти України.

"Про передачу Україні високошвидкісних протирадіолокаційних ракет HARM, здатних вражати системи протиповітряної оборони, заявив нещодавно високопоставлений представник Пентагону. Він зазначив, що раніше США анонсували надання Києву можливостей щодо протидії радарам, але не конкретизували, про що саме йдеться", – сказано у повідомленні.

Також США надаватимуть Україні високоточні боєприпаси Excalibur у межах оголошеного 19 серпня пакета військової допомоги вартістю $775 млн, хоча адміністрація не заявляла про це публічно. Видання припускає, що останній пакет "не обмежується" тим, що вказано в переліку.

"Приємно, що адміністрація менше говорить, а більше робить щодо поставок зброї. Це добре, оскільки дає росіянам трохи невпевненості щодо того, що ми робимо", – прокоментував ситуацію Том Карако з Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: В порту атаковані ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...