Стільки місяців солдатських втрат та колосальних витрат: Війська РФ далекі від оточення Бахмута, - ISW

Російські загарбники все ще далекі від оперативного оточення Бахмута. Про це йдеться у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Так, в ISW вважають, що успіхи російських військ у Соледарі не свідчать про їхнє неминуче оточення Бахмута, всупереч заявам російських джерел. Аналітики зазначають, що, незважаючи на різні заяви та повідомлення, російські війська все ще далекі від оперативного оточення Бахмута.

Також у звіті йдеться, що Росія продовжує використовувати релігію як зброю для інформаційних операцій та дискредитації України.

ISW повідомляє, що російські війська продовжують виснажувати свій ракетний арсенал, але, ймовірно, зможуть і надалі загрожувати українській критичній інфраструктурі та цивільному населенню у найближчій перспективі.

Проте, з початку вторгнення 24 лютого Росія виготовила набагато менше стратегічних ракет порівняно з довоєнними запасами. Це означає, що держава-агресор не мобілізувала свою військову промисловість.

Нагадаємо, у суботу російські пропагандисти повідомляли про те, що ЗСУ нібито отримали наказ покинути місто, але в Україні це спростували. У Донецькій ОВА заявили, що Соледар залишається під контролем ЗСУ.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...