Прямувало в Україну: Турецьке вантажне судно підірвалось на міні біля берегів Румунії, - Reuters

У Туреччині підтвердили вибух у Чорному морі 5 жовтня, але повідомили, що вантажне судно під турецьким прапором не постраждало. Про це повідомляє агентство Reuters у п’ятницю, 6 жовтня, передають Патріоти України.

Напередодні Reuters із посиланням на джерела повідомило, що в Чорному морі судно підірвалося на морській міні та отримало незначні пошкодження, екіпаж не постраждав. Джерело агентства в українському уряді припустило, що це могла бути міна часів Другої світової війни або одна з мін, залишених минулого року.

Турецькі чиновники сказали, що вибух стався за 15−20 метрів позаду судна Kafkametler, яке перебувало біля берегів Румунії і прямувало в український порт Ізмаїл із порту Батумі. Там додали, що судно продовжило шлях до місця призначення і що «немає жодних доказів того, що вибух був спричинений міною».

Стамбульський оператор судна Kafkametler Maritime сказав, що судно рухається повільно через скупчення кораблів у каналі Дунаю, воно прямує в порт Ізмаїл і не потребує ремонту. Капітан судна заявив, що причину вибуху не встановлено, але, судячи з усього, стався вибух донної міни.

Представник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук сказав Суспільному, що інформація про підрив судна на міні не підтверджується. «Така інформація проходила, однак вона не підтверджується і ми її не підтверджуємо. Там усе було оглянуто, жодних пошкоджень не було, підриву не було, інформація не відповідає дійсності», — заявив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...