Військовий експерт розповів, чому дуже небезпечно втратити Соледар

У Соледарі Донецької області зараз досить складна ситуація. Однак Збройні Сили України роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію. Є інформація, що туди направили певні резерви. Про це розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, передають Патріоти України.

За його словами, російські окупанти нічого не могли зробити з Бахмутом, тому вирішили перенаправити зусилля на Соледар.

Яка ситуація біля Соледару

Вони зменшили ширину фронту і направили в бік Соледара штурмові загони разом з технікою. Зараз там тривають запеклі бої, але ситуацію потроху виправляють. "Окупанти натиснули на наші війська. Навіть довелося полишити певні позиції. Але командування ЗСУ оперативно направило туди певні частини резерву та артилерію. Зараз окупанти вибиті з того ж центра міста", – зауважив Світан.

Якщо окупанти зможуть зайняти Соледар, то ситуація стане досить неприємною – адже тоді Бахмут, як вважає Світан, опиниться фактично в напівоточенні. А при подальшому просуванні окупанти можуть вийти на трасу, яка веде до Слов'янська. Однак військовий експерт вірить, що ситуацію скоро вдасться стабілізувати.

"Українські війська точно цього не допустять. Йде стабілізація ситуації. Командування українських військ швидко відреагувало. Думаю, що за 1 – 2 дні ситуація в Соледарі буде вирішена", – припускає Світан.

ЗСУ підтягнули далекобійну артилерію, яка зараз ще з більшою потужністю вражає ворожі "логістичні ланцюжки" у цьому регіоні.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Уражено пункт управління окупантів: В Маріуполі пролунали вибухи над металургійним комбінатом ім. Ілліча

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:44

У п’ятницю, 19 квітня, в тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області прогриміли вибухи над металургійним комбінатом імені Ілліча. Про це заявив радник мера Петро Андрющенко, передають Патріоти України. Він зазначив, що загалом було чутно три вибу...