"Захист" не допоміг: З’явились супутникові знімки наслідків атаки БПЛА на Новошахтинський НПЗ у Росії

ЗМІ показали супутникові знімки, на яких видно наслідки удару БПЛА по Новошахтинському НПЗ у Ростовській області Росії. Про це повідомила російська служба Радіо Свобода у четвер, 6 червня, передають Патріоти України.

За даними сервісу Wikimapia, ударом дрона було пошкоджено установку ЕЛОУ-АВТ-2,5, що призначена для отримання зріджених вуглеводневих газів.

На одному з відео, яке підтверджує місце пожежі, видно, що одну з частин установки закріпили спеціальними тросами, які мали б захистити від ударів дронами. До 6 червня Новошахтинський НПЗ вже двічі атакували українські дрони — 13 березня 2024 року та 22 червня 2022 року.

Як додає Радіо Свобода, експерти заявляли, що такий спосіб захисту є неефективним через те, що «кріплення тросів на меншій відстані захищатиме тільки від БПЛА з мінімальним зарядом або саморобних, з боєприпасом кумулятивного типу». Новошахтинський НПЗ є найбільшим постачальником нафтопродуктів на півдні Росії.

У ніч на 6 червня в Ростовській області пролунала серія вибухів, а потім сталася пожежа на Новошахтинському нафтопереробному заводі. Російські пропагандисти заявили, що удар БПЛА нібито завдали ЗСУ.

За кілька годин вибух прогримів у Бєлгородській області. Місцева влада заявила, що безпілотник атакував НПЗ на території Старооскольського міського округу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...