"Зеленський знов намагається всістись на шпагат", - політтехнолог Голобуцький

"Трохи висновків із заяви Зеленського за підсумками розмови з Макроном. Зеленський знов намагається всістись на шпагат. З однго боку: "Я також переконаний, що ми повинні отримати ПДЧ в НАТО". Але одним абзацом нижче - вже прямо протилежне. "Сьогодні, в часи розвитку технологій, сильний не той, хто має зброю та вміє стріляти. Сильний той, хто вміє говорити й діяти для збереження людських життів і миру", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ще раз: Зеленський хоче в НАТО, але без зброї і навчених бійців. Це в якості ансамблю військової пісні й танцю, чи як? Зеленському знов ніхто не пояснив, що його заклики "просто перестати стріляти" (цим разом це звучало як "Обов’язково має бути припинено вогонь. Бо як інакше можна рухатися далі?") ніяк не сполучаються з переконанням виборців у необхідності для України вступити до НАТО.
А на цьому напрямку не буде жодних зрушень, поки чисельність українських громадян, що однозначно підтримують вступ до НАТО, не перевищить хоча би 75% від дорослого населення. Теперішні "більше 50%" - це ні про що. Якщо близько половини населення як мінімум не вбачає необхідності в НАТО, як максимум - люто ненавидить країни Альянсу і жорстко проти вступу туди України, то, звісно, ніхто нас туди не тягтиме. Нащо Альянсу витрачати зусилля і переконувати половину українців, що вони хочуть вижити, хочуть захищатись, хочуть мати союзників?
Звичайно, є варіант форс-мажору: якщо НАТО в котрийсь момент дійсно знадобиться членство України для реалізації якоїсь важливої їхньої задачі, то ми опинимось серед членів негайно, зі свистом, без ніяких ПДЧ. Не важитимуть ніякі проблемні моменти і вузькі місця - ні чисельність прибічників серед населення, ні війна, ні частково окупована територія, ні корупція, ні олігархи при владі... Згадаймо приклад Туреччини, котра формально не відповідала практично жодним вимогам - і нічого, була включена до Альянсу.
Але розраховувати на такий розвиток подій - це як чекати дива. Можна десь глибоко всередині, але не припиняючи реальних зусиль.
Тому Зеленський зараз, на тлі збройної ескалації вдовж наших кордонів, має не розповідати про бажане припинення вогню, а всіляко переконувати населення, що НАТО - це добре, це ефективно і це те, що дуже нам потрібно, тому підтримувати його мають всі. Зеленський має в найкоротші терміни таки довести чисельність прихильників НАТО до 75% чи й більше. І вже з цим вести діалог з НАТО про вступ і підтримку.
Без підтримки всередині країни результатів не буде, ніхто не зацікавлений допомагати нам більше, ніж робимо ми самі. Що й продемонстрував теперішній візит: Макрон розповідав щось обтічне, "з канцлером Меркель не мав змоги обговорити це питання [ПДЧ НАТО]".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...

Росіяни змінили тактику ударів по Харкову - The Times

середа, 8 травень 2024, 21:02

Росіяни продовжують атакувати безпілотниками Харків, який розташований всього в парі десятків кілометрів від російського кордону. До того ж ворог веде активну кампанію з дезінформації, щоб залякати українських саперів, які знешкоджують російські дрони-...