Болгарія після скандалу збирається відновити переговори з Газпромом

Болгарія планує продовжити перервані у квітні переговори з російським Газпромом щодо відновлення постачання газу. Про це заявив міністр енергетики технічного уряду країни Росен Христов, повідомляє DW. Він не сказав, коли почнуться переговори з російським монополістом, але підкреслив, що вони необхідні, аби Болгарія отримала дешевший газ, передають Патріоти України.

"Ситуація з Газпромом не райдужна. Зараз ми повинні звернутися до них. Переговори будуть дуже жорсткими та важкими", – припустив міністр.

Христов звинуватив колишній уряд прем'єра Кирила Петкова в дестабілізації відносин із Москвою через російське повномасштабне вторгнення в Україну. Зараз Болгарія отримує третину необхідного палива від Азербайджану, а решту купує на світовому ринку. Країна потребує понад 3 млрд кубометрів газу на рік.

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...