Дива не буде: Стало відомо, як зростуть виплати українців після індексації пенсії

Вже з наступного місяця українцям почнуть виплачувати вищі пенсії. Березнева індексація пенсій буде проведена, як того вимагає закон. А розмір індексації становитиме 20%, передають Патріоти України.

Ще ніколи пенсію українцям не індексували відразу на таку величину. Фактично розмір пенсії має зрости на одну п'яту. Щоправда, є один нюанс, через який таке істотне підвищення відчують не всі. У Кабміні кажуть, що підвищення становитиме для переважної більшості пенсіонерів від 400 до 800 гривень. Градація підвищень залежатиме від градації пенсій Отже, вже приблизно відомо, наскільки зросте пенсія залежно від її розміру.Величини надбавок будуть приблизно такими:

  • для пенсії в розмірі 2100 грн - 420 грн;
  • для пенсії 3000 грн – 600 грн;
  • для пенсії 3500 грн - 700 грн;
  • для пенсії 4000 грн - 800 грн.

Але тут є один нюанс, про який не варто забувати. Річ у тім, що індексуватимуть лише величину розрахункової пенсії. Водночас, усі надбавки і доплати, якими вона обростала, не індексуються. Щоправда, з минулого року почали індексувати вікові доплати для пенсіонерів старше 75 років. Та чи індексуватимуть їх цьогоріч – питання залишається відкритим. Отже, більшість пенсій не зросте на 20%, а на меншу величину. Та все одно зростання мусить бути відчутним.

Однак цю індексацію не варто сприймати як підвищення пенсій, оскільки реальна пенсія навіть після індексації буде нижчою за минулорічну за своєю платоспроможністю.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...