Із гербом міста: У Львові представили перший трамвай із новим дизайном

Базовим кольором у лівреї громадського транспорту є жовтий, однак дизайнери додали ще білу та гірчичну смужки.

Львівський трамвай. Фото: Zaxid.net.

Львівський електротранспорт матиме єдиний дизайн, передають Патріоти України з посиланням на "Про Львів".

Місто запускає трамваї та тролейбуси з новими лівреями. Відтепер зовнішній вигляд транспорту зміниться. Базовим кольором у лівреї громадського транспорту є жовтий, однак дизайнери додали ще білу та гірчичну смужки. На бокових частинах транспорту зображений герб Львова.

«Головним завданням було зменшити кількість жовтого кольору. Тому додали таке біле окантування. Тим самим зменшилася яскравість трамвая, він ніби краще вписується в міську забудову. На трамваї нанесений також герб Львова. Тому відразу можна ідентифікувати трамвай з нашим містом, зі Львовом», – розповіла дизайнерка Тетяна Стефанишин.

Ліврею вже нанесли на перший трамвай, згодом так забрендують і тролейбуси. Поки що старий рухомий склад залишатиметься без змін. Але новий дизайн закладатимуть у наступні замовлення електротранспорту. Планують змінити кольори й на нових автобусах «Електрон».

«Зараз ми цей дизайн проаналізуємо, подивимося, чи варто щось доопрацювати. Врахуємо, звичайно, думку громадськості», – розповів речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар.

Оздоблення одного трамвая обійдеться місту в 17 тис. грн, тролейбуса – на дві тисячі дешевше. Зміни до дизайну наступного тижня має затвердити виконком ЛМР. Поки що в Ратуші планують запускати електротранспорт без зовнішньої реклами.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...