Хіти тижня. "Епоха бідності" закінчилася: Опалення електроенергією подорожчає

Українцям під різдвяну ялинку приготували черговий неприємний сюрприз.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, скасувала пільговий тариф для українців, які користуються електричним опаленням. Унаслідок цього опалення подорожчає удвічі. Про це у Facebook повідомив адвокат Володимир Тимошин, передають Патріоти України.

"Чергові "покращення". НКРЕКП видала нову постанову (буде опублікована сьогодні, якраз під Різдво). З 06.01.2021 року скасовано пільговий тариф для споживачів, які користувалися електроопаленням", – пише Тимошин.

За його словами, з першого жовтня до першого квітня діяв тариф 0,9 грн вдень і 0,45 грн вночі (за умови двотарифного лічильника) до 3000 кВт на місяць. Новий тариф становить 1,68 грн удень і 0,9 грн вночі.

"Свого часу споживачі (переважно це приватний сектор) відмовилися від газу, придбали електрокотли, перейшли на електроопалення, повіривши державі. У зимовий період оплата становила в середньому 2500-3000 грн. Тепер це буде 5000-6000 грн. З Новим роком! З Різдвом. З Новими тарифами!" – резюмував Тимошин.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...