Хіти тижня. І нехай скрепи луснуть від люті: "Антонов" випустив перший серійний літак без російських деталей

Ан-178 складається з американських і вітчизняних деталей.

Українське державне підприємство "Антонов" випустило перший серійний транспортний літак, в якому немає російських комплектуючих. Ан-178 складається з американських і вітчизняних деталей. Про це повідомив президент компанії Олександр Лось, передають Патріоти України.

"Це перший літак без єдиної російської деталі. Нас звинувачують в тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком військової російської агресії в 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок поставки важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення та пошук нових постачальників", – пояснив він.

Лось підкреслив, що близько двох третин обладнання надали американські корпорації, ще третина – вітчизняна. "Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще в 2010-2011 роках при розробці проекту Ан-178. В 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу", – зазначив президент "Антонова".

Ан-178 є близькомагістральним транспортним літаком з турбореактивними двигунами. Підприємство "Антонов" розробило його на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200). Створення літака почалося ще в 2010 року, а у свій перший політ він відправився в травні 2015-го.

Джерело: Укрінформ

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...