Хіти тижня. Харківський машинобудівний завод "ФЕД" завдяки турецьким контрактам різко збільшує свої потужності

Міжнародна виставки IDEF-2021, що відбулась у серпні у Стамбулі виявилась дуже продуктивною для провідного підприємства України з виготовлення агрегатів гідравлічних, паливних та електричних систем авіаційної техніки

Зразок важкого ударного гелікоптера T929 ATAK-II на виставці IDEF-2021

Голова правління компанії "ФЕД", президент асоціації "Укравіапром" Віктор Попов повідомив, що найближчим часом очікує значного збільшення завантаження виробництва підприємства. Такі оптимістичні прогнози виникли в очільника компанії після підписання низки контрактів з турецькими підприємствами та відвідування Міжнародної виставки IDEF-2021. Про своє бачення та майбутні плани він розповів в інтерв’ю на місцевому телеканалі "Телеканалі Simon", зазначають Патріоти України.

"За цей рік ми підписали три контракти (з Туреччиною). Це все розробка і спільне надалі виробництво компонентів для нових зразків літаків, гелікоптерів, безпілотників для турецьких як військово-повітряних сил, так і цивільного сектора авіації", - розповів Віктор Попов.

АТ "ФЕД" розробляє та випускає широку номенклатуру виробів для авіакосмічної техніки
"Я впевнений, що за цими контрактами підуть наступні. Ми вже говоримо про них, ми напрацьовуємо", - наголосив він.

За особистими враженнями Віктора Попова після роботи на IDEF-2021 (де АТ "ФЕД" побувало уперше), українські розробки, напрацювання та можливості у сфері авіабудівництва в Туреччині дуже цінуються й мають великий попит.

За сукупністю вже укладені з Туреччиною три контракти мають принести "ФЕД" понад $20 млн
На його думку, вже укладені та потенційні майбутні контракти здатні будуть забезпечити приватне підприємство роботою на 5-10 років. Ба більше, щоб задовольнити всі майбутні потреби, очікується збільшення робітників "ФЕД" приблизно вдвічі.
Туреччина замовила ФЕД розробку агрегатів системи управління польотом гелікоптера і гідравлічні системи
Туреччина замовила ФЕД розробку агрегатів системи управління польотом гелікоптера і гідравлічні системи

"Кількість зразків авіаційної техніки, яка розробляється на цьому (Туреччини) ринку - воно досить велике. Ми його оцінюємо в десятки мільйонів доларів для нашої компанії. Безумовно, ми вже сьогодні повинні прогнозувати свої виробничі та інтелектуальні потужності відповідно до замовлень. І ось мені здається, що протягом трьох, максимум чотирьох років ми повинні будемо створити ще близько тисячі робочих місць в АТ "ФЕД", - наголосив Голова правління компанії.

Додамо, що за офіційною звітністю станом на кінець 2020 року на АТ "ФЕД" налічувалось 943 працівники.

Макет перспективного турецького винищувача п'ятого покоління TF-X на IDEF-2021

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...