Хіти тижня. Ціни падатимуть і далі: Найжахливіша зустріч в історії ОПЕК. Москва зрубала сук, на котрому сидить

Провал переговорів сигналізує кінець дипломатичного альянсу між Росією і Саудівською Аравією, на котрому роками тримались високі ціни на "чорне золото". Москва, котра і так "жульничала" з квотами, відмовилась від подальшого зниження свого видобутку

У Відні переговори міністрів країн ОПЕК +, головною темою яких була необхідність додаткових обмежень видобутку нафти у відповідь на падіння попиту через коронавірус, провалилися. Це сталося тому що Росія і Саудівська Аравія не дійшли згоди. Про це повідомляє Bloomberg. Як повідомляли вже Патріоти України, після провалу переговорів ціна нафти Brent впала нижче $46.

Це означає, що в кінці березня угода ОПЕК + може завершитися. В її рамках країни ОПЕК і союзники, в тому числі і Росія, більше трьох років обмежували свою здобич нафти.

На нараді міністрів країн-учасник ОПЕК було запропоновано скоротити видобуток нафти на 1,5 мільйона барелів на добу. Це обмеження повинно було діяти до кінця 2020 року. Членам ОПЕК пропонувалося скоротити видобуток на 1 мільйон барелів на добу, а країнам, які не входять до картелю - на 500 тисяч барелів.
Саудівська Аравія має намір скоротити виробництво, щоб компенсувати зниження попиту через коронавірус. Росія ж виступила проти скорочення, оскільки її бюджет більш стійкий до низьких цін на нафту. Росія хоче скористатися ситуацією для усунення конкурентів.
Міністр нафти Ірану Біжан Зангане назвав минулі переговори "найжахливішими в історії ОПЕК".
"Це були шість годин переговорів, але Росія і Саудівська Аравія так і не дійшли згоди", - цитує міністра Telegram-канал "Раніше всіх. Ну майже".
Міністр енергетики Об'єднаних Арабських Еміратів Сухейль аль-Мазруі, в свою чергу, повідомив про те, що Москва зажадала більше часу для прийняття рішення про додаткове скорочення видобутку нафти.

Ринок відкритий, але: Чому українські біженці тікають із Польщі до Німеччини - пояснення експертки

вівторок, 30 квітень 2024, 10:56

Німеччина є одним з головних напрямків як для українських біженців, так і трудових мігрантів. Цього року в країні дозволили працювати на підприємствах і вчити мову одночасно для заохочення працевлаштування. Про це у коментарі "Главкому" розповіла керів...

Завдяки розгрому ЧФ ВМС Росії: Експорт сільгосппродукції з чорноморських портів України сягнув довоєнного рівня, - дипломат

вівторок, 30 квітень 2024, 9:14

Про це розповів у понеділок постпред України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи на круглому столі "Політичний діалог - подолання глобальної продовольчої небезпеки та ризику голоду: посилення колективного впливу", який було організовано Економічною і со...