На боці Москви: Угорщина погрожує зірвати санкції ЄС проти російського газу

Зусилля Єворосоюзу щодо впровадження санкцій проти експорту скрапленого газу (СПГ) з Росії вже наштовхуються на протидію Угорщини. Про це Politico на умовах анонімності повідомили представники країн ЄС, які були присутні під час дискусій про санкції.

За словами джерел, Будапешт висловив значні застереження щодо нової пропозиції про санкції під час перших розмов між послами ЄС минулого тижня, хоча і відмовився прямо виступати проти цих заходів.

Виспокоставлений представник Угорщини, ім'я якого не називають, заявив, що його країна блокуватиме будь-які санкції, які підвищують ціни на енергоносії в Європі, йдеться в матеріалі.

"Ми проаналізуємо пакет, але не підтримаємо нічого, що може мати негативний вплив на газовий ринок ЄС", – заявив угорський посадовець під час зустрічі дипломатів у середу, розповіли два дипломати, які обізнані з ходом дискусії.

Санкції мають заборони країнам ЄС реекспорт СПГ із Росії, але вони не зупинять закупівлі російського газу в ЄС, та не завдадуть прямого удару по бізнес-інтересах Угорщини.

Європарламент схвалив правила, що уможливлюють для країн ЄС блокування СПГ з РФ Втім, Будапешт сильно залежить від СПГ із РФ та вже давно виступає проти подальших енергетичних санкцій проти Москви, які вимагають одностайної підтримки всіх 27 країн ЄС.

Співрозмовники видання заявили, що під час перших переговорів кілька інших країн, зокрема Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Франція, також просили надати їм більше технічної інформації про заходи, пов'язані з санкціями.

"Коли мова йде про енергетику, вони стурбовані. Вони бояться, що це дестабілізує ринки, навіть опосередковано", – розповів неназваний дипломат ЄС.

На відміну від інших країн ЄС, Угорщина відмовилася не купувати газ з РФ після початку широкомасштабної війни в Україні та навіть уклала нові угоди з російською компанією "Газпром" про збільшення поставок під час пікового попиту.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...