Найбільш запитуваний дієтичний білковий продукт перетворюється на делікатес: В Україні ще більше подорожчають курячі яйця

В Україні ціни на яйця підвищуватимуться через подорожчання кормової сировини, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Асоціації тваринників України. Зазначається, що зростання цін на яйця почалося ще у грудні минулого року.

«Оскільки кінець 2020 року сколихнув кормовиробників нестабільністю ринку сировини, стрімким ростом цін зернових (кукурудза, пшениця) та білкових (шрот/макуха сої та соняшника) на фоні їх дефіциту, це стало причиною здорожчання і комбікормів, які займають до 70−75% собівартості виробництва продукції», — розповідає Ірина Бойко, експерт із птахівництва Асоціації тваринників України та компанії AVA Group.

За її словами, на фоні цих обставин фермери «бояться», що невистачить корму: деякі виробники скорочують поголів’я птиці, а деякі — навіть вимушені закриватися, щоб перечекати непередбачувані коливання.

«На кінець грудня 2020 року собівартість виробництва яєць на підприємствах коливається в межах 22 грн/10 шт., а кінцева ціна на полицях споживачів — від 30 грн/10шт. Питання, як зміниться ціна у січні 2021? Жоден виробник не має чіткої відповіді», — додає Бойко.

Експерти прогнозують, що після новорічних свят попит споживачів знизиться, а от ціна на яйця, найімовірніше, збільшиться, у зв’язку з поступовим скороченням поголів’я птиці та продовженням зростання цін на ринку сировини.

Нагадаємо, виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у січні-листопаді 2020 року скоротилося на 12,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...