Поганий знак: МВФ не зарахує Україні виконання одного зі структурних маяків, - Железняк

Зобов'язання перед МВФ у вигляді законопроекту № 8401 не буде зараховане Україні, як виконання структурного маяка, передбаченого меморандумом, передають Патріоти України.

Про це в повідомив народний депутат України Ярослав Железняк, зазначивши, що після втручання в процес розгляду заступника глави офісу президента Ростислава Шурми, депутати без узгодження з МВФ замінили текст проекту.

"Був текст № 8401 до другого читання, де був нормальний текст (перевірки поверталися за фактом тільки для найбільших суб'єктів). Але потім була зустріч у Раді: прем'єр, керівництво Ради, міністр фінансів, заступник ОП і представники всіх фракцій. І там в останній момент Ростислав Шурма запропонував виключити частину редакції щодо перевірок", - зазначив нардеп.

"Я при всіх присутніх поставив запитання: "Хто гарантує те, що новий текст МВФ зарахує?". На що отримав відповідь від Шурми: "Ми проведемо всі необхідні переговори" ... ще й обіцяли за 3 тижні дати нову концепцію по єдиному органу перевірок (що, звичайно, ніхто не зробив). Усі фракції були свідками. Ну, як ви бачите, провели і підготували", - каже Железняк.

Нардеп переконаний, що цей пункт стає проблемою для взаємодії з МВФ. Крім того, на його думку, зараз МВФ дуже ретельно стежитиме за поверненням перевірок.

Також, Железняк зазначає, що "враховуючи, що вже кінець серпня, а щодо цього (тексту – ред.) ніхто ще пальцем не поворухнув, то буде далі, як завжди: в останній момент кинуть найгірший текст, написаний на коліні, і "голосуй - або смерть".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...