Поки народ дивиться на "нові обличчя": Як бізнес-партнер людей Януковича тисне на іноземний бізнес в Україні

Китайські представники звернулися зі скаргами на дії державних органів до президента Володимира Зеленського та жодної реакції не отримали.

Павло Фукс. Фото: Антикор.

Бізнесмен Павло Фукс, який вже допоміг соратнику і міністру президента-втікача Віктора Януковича Едуарду Ставицькому зберегти бізнес-активи, за мовчазної згоди влади за допомогою рейдерів тисне на китайський бізнес в Україні. Про це пише Антон Чіжов в матеріалі "Повернення "легітимного": які структури переходять під контроль Януковича", передають Патріоти України.

Йдеться про електростанції на джерелах сонячної енергії ТОВ "Схід Солар" китайської державної корпорації CNBM, майно якого стало об'єктом протиправних дій. Група бізнесмена зуміла за допомогою постанови суду передати в АРМА раніше арештоване майно компанії через справу про рейдерські атаки з боку ТОВ "ФК "Веста", яку ЗМІ пов'язують з самим Фуксом. У журналістів та інвесторів є підозра, що Генпрокуратура, Мін'юст і СБУ виступили на стороні рейдерів в цій справі.

Китайські представники звернулися зі скаргами на дії державних органів до президента Володимира Зеленського та жодної реакції не отримали. Після цього вони звернулися в Кабмін і домоглися включення питання у повістку дня засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів 20 серпня. У комісії ГПУ і Нацполіціі доручили здійснювати контроль за вказаними справою, а інвесторам порекомендували звернутися до Вищої ради правосуддя. Після цього тиск Фукса на іноземний бізнес продовжився.

У той же час журналісти вказують, що інтереси Павла Фукса в судах представляють юристи МЮФ Integrites. Ця група тісно пов'язана з екс-міністром юстиції Павлом Петренко через його заступницю Наталю Бернацьку - її чоловік є партнером МЮФ Integrites. При цьому в команді нового міністра Дениса Малюська, вже з'явилася людина з цього об'єднання - Андрій Гайченко, він тепер є заступником міністра юстиції з питань державної виконавчої служби. Джерела в Кабміні також очікують призначення представників Integrites в АРМА, що зіграє на руку Фуксу в його незаконних діях проти іноземного бізнесу.

Джерело: Апостроф

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...