"ПриватБанк" блокує клієнтам карти для соцвиплат - людям не залишають грошей навіть на харчування

ПриватБанк блокує клієнтам карти для соцвиплат. Причому ці гроші, заблоковані на картках, нерідко – єдине джерело існування таких людей. В результаті, їм немає за що купити навіть хліб, передають Патріоти України.

На блокування картки ПриватБанком поскаржився один ыз його клієнтів, який має картку для соцвиплат у цій фінустанові. Чоловік на імя DenisPeps80 (так він назвався на порталі minfin) опублікував скаргу на ПриватБанк, що той заблокував йому картку для соціальних виплат. Він каже, що на цю картку йому переказують гроші, яких він навіть не має змоги монетизувати. Чоловік може лише розраховуватись цією карткою за продукти в магазинах. І от цю картку йому заблокували. Причому, як стверджує клієнт, уже не вперше.

"Я власник соціальної карти ХЕСД у Приватбанку, за якою надається допомога організацією людям з обмеженими можливостями та з можливістю купувати лише продукти харчування без можливості зняття і переказу грошей. Дану карту заблокували другий раз. Згідно із законом такі карти не можуть блокуватися. Цей випадок не єдиний і відбуваються в кожному банку. Якщо банки блокують людям рахунки, які не можна блокувати за закону - навіщо нам потрібні такі банки", - цікавиться DenisPeps80.

ПриватБанк, у свою чергу, відповів клієнту, що він діє виключно у вітчизняному законодавчому полі. В даному випадку – на вимогу виконавчої служби, якої він не може ігнорувати. Саме у виконавчому провадженні має бути зазначено, що арешт не поширюється на ту чи іншу картку. Якщо такого зауваження немає, то банк може накласти арешт на будь-яку картку клієнта.

При цьому в ПриватБанку зауважили, що за окремим листом виконавчої служби банк може зняти блокування з певної картки. Таким чином, аби добитися розблокування картки, клієнту слід звернутись до виконавчої служби.

"Для того, щоб банком не було накладено арешт на окремі картки — це має бути описано в самому провадженні. Інформацію має вказати виконавець, що надсилає листа.
Дізнатись контактні дані виконавця, номер виконавчого провадження (ВП) ви можете перейшовши на сайт Міністерства юстиції https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors. На сайті необхідно ввести своє прізвище і ім'я, або ІПН.
При надходженні до нас запиту про зняття арешту від виконавчої служби, обмеження буде знято", - відповіли з ПриватБанку.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...