Ще один удар по кишені! Частині українців уріжуть зарплати - малий бізнес готується до перерахунку

У 2023 році значній частині українців уріжуть зарплати. Про такі плани заявили 11% представників малого бізнесу, опитаних Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА), передають Патріоти України.

Водночас, 28% повідомили про намір підвищити оплату праці своїх співробітників. При цьому, наголошується в результатах дослідження, порівняно з попереднім роком кількість тих, хто має намір зарплати знижувати помітно скоротилася - з 20% до 11%. А ось кількість тих, хто підвищуватиме оплату праці, навпаки, зросла. Хоч і не багато: з 26% до 28%.

Більшість же – 61% – представників малого бізнесу змінювати щось наміру не мають. Тобто вони не будуть ні підвищувати, ні урізати зарплати своїх співробітників. Водночас, наголошується, 76% учасників опитування планують у 2023 році розширювати свій бізнес. З них:

  • 28% готуються до розширення географії діяльності;
  • 26% мають намір відкривати нові напрямки виробництва;
  • 25% планують вихід на нові ринки;
  • 21% хочуть збільшити кількість працівників.

Не планує розширюватися набагато менша – але все одно, значна – кількість малих бізнесів. Про це заявили 24% його представників.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...