Шмигаль завбачливо дочекався закінчення новорічних свят: В Україні злетять ціни на "шампанське"

Роздрібна ціна на українські ігристі вина підвищується до 109 гривень за пляшку.

Кабінет Міністрів України врегулював питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, постанова, спрямована на підтримку національних виробників, боротьбу з фальсифікатом і підвищення якості продукції виноградарства і виноробства, була прийнята на засіданні Кабміну в середу, 13 листопада.

"Постановою підвищується мінімальна роздрібна ціна на українські вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра (+20 гривень)", - йдеться в повідомленні.

"Зараз дуже важливо захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії та забезпечити споживача якісними українськими продуктами виноробства. В результаті виграють всі: українські винороби стануть конкурентоспроможними та відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їх сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований продукт", - цитує міністра Ігоря Петрашка прес-служба Мінекономрозвитку.

Відзначається, що головна проблематика полягала в тому, що зараз на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований напій на основі вина (а напій - це продукт нижчої якості, ніж ігристе вино) продається за ціною як ігристе вино (а якість вина незрівнянно вище). У такій ситуації українські виробники якісних ігристих вин опиняються в неконкурентній ситуації, а українські споживачі, введені в оману, купують неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина.

За словами Петрашка, прийнята постанова усуває всі маніпулятивні різночитання і врегулює питання "ціна повинна дорівнювати якості". "Національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, у зв'язку з чим була загроза закриття українських виноробних заводів. Збільшення ж виробництва дасть можливість українським підприємствам відновити роботу і створити нові робочі місця, що призведе до наповнення бюджету і соціальної стабільності ", - сказав міністр.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...