Україна та Молдова в рекордний термін відновили залізничне сполучення в обхід Придністров'я

Україна та Молдова створюють нові транзитні шляхи

На півдні Одеської області залізничники відновили ділянку залізниці Березине (Україна) – Басарабяська (Молдова). Вже 22 серпня буде запущено залізничне сполучення між цими станціями – в обхід самопроголошеного Придністров'я. Про це у неділю, 21 серпня, повідомило видання Пасажирський транспорт із посиланням на міністра інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрія Спіну, передають Патріоти України.

22 серпня розпочнеться рух поїздів, насамперед вантажних, по відновленій ділянці залізниці Березине (Одеська область) – Басарабяська (Молдова), яка перестала повністю функціонувати 1997 року. Відновлення цієї ділянки колії завдовжки 23 кілометри залізничники провели у рекордно короткий термін – трохи більше місяця, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки відновленню 22-кілометрової ділянки колії по території України та 1-кілометрової на території Молдови між станціями Березине – Басарабяска буде запущено залізничне сполучення як існуючою ділянкою від Білгорода-Дністровського до порту Ізмаїл, так і до порту Рені.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...