Українці зовсім не захищені: Експерт пояснив, чи можуть забрати квартиру за борги по ЖКГ

Стало відомо, чи можуть забирати квартири в українців за борги по комунальних послугах. Як розповів експерт з питань ЖКГ Олег Голубенко в ефірі каналу "Україна 24", це досить тривала процедура, передають Патріоти України.

При цьому він пояснив, що така ймовірність зберігається. "Насправді можуть забрати. Для цього є всі інструменти, всі механізми у постачальника. Постачальник може в спрощеному порядку подати безпосередньо до суду і отримати судовий наказ на стягнення заборгованості. Після того, як цей судовий наказ не буде оскаржений безпосередньо самим боржником, споживачем, який заборгував за житлово-комунальні послуги, то в даному випадку матеріали передаються у виконавчу службу, і виконавча служба може проводити цілий комплекс заходів - заарештовувати рахунки, обмежувати боржника в певних можливостях, в правах, заарештовувати майно зокрема", - пояснив він.

Експерт уточнює, що безпосередньо про квартиру "навряд чи йдеться, тому що розмір заборгованості повинен бути порівнянний з вартістю житла".

"Тим більше, є в законодавстві цілий ряд можливостей щодо захисту самих мешканців, в тому числі коли мова йде про наявність зареєстрованих неповнолітніх дітей в будинку тощо. Тут проблема досить серйозна, комплексна. Потрібно не допускати боргів, а державі робити все можливе для того, щоб надалі як мінімум ці борги не накопичувалися", - зазначив Голубенко. Відзначається, що борг українців з оплати послуг ЖКГ в кінці лютого виріс до позначки в 82,1 млрд грн, що на 1,1 млрд грн більше, ніж у січні.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...