Українцям назвали вагому причину для відмови в субсидії - стосується навіть стовідсоткових отримувачів

Названо ще одну причину, через яку в субсидії може бути відмовлено навіть стовідсотковим одержувачам. Навіть якщо домогосподарство відповідає всім умовам та вимогам для отримання допомоги від держави. Субсидія не буде призначена, якщо в заяві чи декларації про доходи не буде підпису заявника. Про це повідомили в Пенсійному фонді України, передають Патріоти України.

"Відсутність підпису на заяві про призначення субсидії або декларації про доходи вважається помилкою, яка може стати причиною відмови у наданні допомоги з оплати житлово-комунальних послуг", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, якщо навіть заявник зібрав усі необхідні документи, які доводять його безперечне право на субсидію, але при цьому забув підписати свої папери, субсидії йому не бачити.

Повторне право на розгляд заяви він отримає лише після того, як поставить свій підпис. На повторне подання заяви відводиться 30 днів, за які потрібно все виправити і знову подати документи.При цьому 30-денний термін можуть продовжити, однак лише в тому випадку, якщо заявник був хворий, і може підтвердити це відповідною медичною довідкою.

"Про наявність помилки претенденту на субсидію можуть повідомити в особистій бесіді, пошті, смс-повідомленні, листі на електронну адресу, повідомленні на веб-порталі електронних послуг ПФУ або через "Дія.Документ", - повідомляє ПФУ.

При цьому громадянам нагадали, що з боргами субсидію також не дадуть. Тому із заборгованістю за комуналку треба розрахуватися до травня. Щоправда, є ще один варіант: нанести візити постачальникам послуг, яким ви заборгували, та укласти з ними договори щодо реструктуризації боргів. Звичайно, це заняття клопітне, але субсидія того варта.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...