Українцям приготуватись: Стало відомо, як зміняться ціни на газ після запуску ринку

Українцям передбачили зростання цін на газ в опалювальному сезоні на 44% в порівнянні з тим тарифом, за яким вони платили в червні. На це вплине як запуск ринку газу, так і подорожчання енергоресурсу через зростання попиту взимку, передають Патріоти України.

За даними Української енергетичної біржі (УЕБ), очікувати в майбутньому зниження не варто. Згідно з розрахунками УЕБ, до третього кварталу ціна на газ в Європі може зрости до $79 за тисячу кубометрів, а до опалювальної зими – майже в два рази більше, до $142.

У перерахунку на гривні за курсом долара на 2 липня це 3801 грн за тисячу кубів (без ПДВ і тарифів на транспортування), що на 44% більше, ніж в червні продавав "Нафтогаз" газозбутам для поставок населенню (2142 грн).

При цьому глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв вважає, що ціни на газ для населення з запуском ринку газу будуть нижчими, ніж та, яку зараз встановлює держава. Про це сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

"На сьогодні через перенасиченість українського ринку газом ми бачимо, що ринкова ціна буде нижче, ніж ті ціни, які визначають державні чиновники. Це факт і думаю, що цим фактом повинні скористатися всі українські споживачі", – сказав Коболєв.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...