Українцю збільшили платіжку за газ на 10 тис. грн через старий лічильник: Чи доведеться платити

У Кривому Розі Довгинцівський районний суд у січні 2023-го зобов'язав "Криворіжгаз" списати борг клієнта у розмірі 10 тис. грн. Цю суму донарахували ще в 2017-му через те, що газовикам не сподобався стан лічильника клієнта, передають Патріоти України.

Як йдеться у матеріалах справи, лічильник 1996 року випуску було зіпсовано внаслідок корозії металу. При цьому експертиза, яку провів Криворіжгаз, встановила поломку відлікового механізму. Газовики вирішили, що через несправний лічильник клієнт використовував газ, але не платив за нього.

"Криворіжгаз" направив вимогу сплатити 10 765, 42 грн. "Лічильник згідно з актом було встановлено 30.11.2006, дата випуску лічильника 1996 рік, заводський номер 00136127, при цьому заводська пломба не вказана, дата пломбування лічильника – 22.12.2006. Лічильник був повірений 21.04.20 самостійно демонтували для перевірки і самі встановлювали на місце, жодних зауважень щодо пломби лічильника - не було", – йдеться у матеріалах справи.

"Криворіжгаз" подав зустрічний позов. Вони вимагали заплатити зазначену суму і намагалися довести, що клієнт зірвав заводську пломбу, втрутився в роботу лічильника і тим самим зміг занизити показання споживання газу. Водночас, згідно закону, саме "Криворіжгаз" відповідав за обслуговування лічильника.

Суд зайняв бік клієнта. "Визнати неправомірними дії відповідача Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Криворіжгаз" про нарахування до сплати 10765,42 грн. в рахунок відшкодування завданих збитків", - йдеться у матеріалах.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...