90 ккал на 100 грамів: Рецепти дієтичних сирників від Аніти Луценко

Сніданок - базовий прийом їжі, який заряджає організм на цілий день. Він повинен бути збалансованим і легким, а ще дієтичним. Експерт зі схуднення і фітнес тренер Аніта Луценко поділилася секретом ідеального варіанту на сніданок - це сирники на кокосовій олії Прості інгредієнти зроблять блюдо корисним і смачним. До того ж, цей рецепт дуже легкий у приготуванні, зазначають Патріоти України.

Список інгредієнтів:
2 пачки сиру (бажано 5%);
1 яйце,
чайна ложка цукру (банан або родзинки на вибір),
1 ст.л. борошна

Для приготування сирників знадобиться дві пачки сиру. Його потрібно змішати з яйцем, цукром і борошном. Потрібно розім'яти масу виделкою. Потім ложкою взяти частину сирної маси і сформувати шматочок, який потрібно трохи приплюснути. Після цього обсмажити отримані сирники на сковороді (на маленькому вогні) на невеликій кількості соняшникового або кокосового масла.

За бажанням сирники можна посипати кокосовою стружкою, замість пшеничного борошна - використовувати рисове або кокосове.

Для тих, хто хоче ще більше знизити калорійність страви, Аніта Луценко запропонувала ще більш дієтичні сирники. У цьому рецепті всього 90 ккал на 100 г.

Інгредієнти:
2 пачки 5% сиру (300 г)
4 ст. ложок вівсяних пластівців
одна хурма (можна замінити на банан або яблуко)
1 яєчний білок
10 гр родзинок
1 гр ваніліну
Очистити хурму від шкірки, нарізати невеликими шматочками, змішати з родзинками і зробити пюре. Окремо в кухонному комбайні подрібнити в муку вівсяні пластівці. Змішати сир з пюре і борошном, додавши білок одного яйця і ванілін.
Руки змочити водою і сформувати з отриманого тесту ковбаску. Розрізати порційно на частини і відправити запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 °.
У доповнення до сирників можна приготувати соус з малини, журавлини (по 300 гр) з додаванням цедри одного лимона і меду (2 ст. л.).

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...