90 ккал на 100 грамів: Рецепти дієтичних сирників від Аніти Луценко

Сніданок - базовий прийом їжі, який заряджає організм на цілий день. Він повинен бути збалансованим і легким, а ще дієтичним. Експерт зі схуднення і фітнес тренер Аніта Луценко поділилася секретом ідеального варіанту на сніданок - це сирники на кокосовій олії Прості інгредієнти зроблять блюдо корисним і смачним. До того ж, цей рецепт дуже легкий у приготуванні, зазначають Патріоти України.

Список інгредієнтів:
2 пачки сиру (бажано 5%);
1 яйце,
чайна ложка цукру (банан або родзинки на вибір),
1 ст.л. борошна

Для приготування сирників знадобиться дві пачки сиру. Його потрібно змішати з яйцем, цукром і борошном. Потрібно розім'яти масу виделкою. Потім ложкою взяти частину сирної маси і сформувати шматочок, який потрібно трохи приплюснути. Після цього обсмажити отримані сирники на сковороді (на маленькому вогні) на невеликій кількості соняшникового або кокосового масла.

За бажанням сирники можна посипати кокосовою стружкою, замість пшеничного борошна - використовувати рисове або кокосове.

Для тих, хто хоче ще більше знизити калорійність страви, Аніта Луценко запропонувала ще більш дієтичні сирники. У цьому рецепті всього 90 ккал на 100 г.

Інгредієнти:
2 пачки 5% сиру (300 г)
4 ст. ложок вівсяних пластівців
одна хурма (можна замінити на банан або яблуко)
1 яєчний білок
10 гр родзинок
1 гр ваніліну
Очистити хурму від шкірки, нарізати невеликими шматочками, змішати з родзинками і зробити пюре. Окремо в кухонному комбайні подрібнити в муку вівсяні пластівці. Змішати сир з пюре і борошном, додавши білок одного яйця і ванілін.
Руки змочити водою і сформувати з отриманого тесту ковбаску. Розрізати порційно на частини і відправити запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 °.
У доповнення до сирників можна приготувати соус з малини, журавлини (по 300 гр) з додаванням цедри одного лимона і меду (2 ст. л.).

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...